
Biyolojik Mücadele Faydalı Böcekler
Mücadele deyince akla ilk olarak artık kimyasal ve ilaç akla geliyor. Ama durumun öyle olmadığını farklı bir acıdan bakalım.
Doğada her daim devam eden ama bizlerin görmek istemediği Biyolojik Mücadeleden bahsetmek istiyorum.
Zararlı böceklerin aslında faydalı böceklerden az olduğunu biliyor musunuz? Bizler kimyasal ilaçlamayla zararlının yanında birçok faydalı böceği de öldürmüş oluyoruz. Bunları derken hiç mi ilaç atmayacagız tabi ki de hayır ama zararlı neyse ona yönelik ve sadece tek taraflı ilaçlama yapılmalıdır.
Biyolojik Mücadele ile daha sağlıklı bir nesil bırakmak bizlerin ellerindedir. Ne kadar az kimyasal o kadar sağlıklı ürün elde edebiliriz. Biyolojik Mücadelede artık size yardımcı olan bi ekibimiz de olmuş olacak. İlaç süresi geçtikten sonra tekrar tekrar ilaç atmaktansa böceklerle her zaman mücadele etmek daha faydalı ve ekonomik olacaktır.
Deneyimlerime dayanarak biber de Biyolojik Mücadele doğru ve düzenli yapıldıktan sonra %90 başarılı olmaktadır. Sadece dikkatli düzenli bir şekilde takip etmek gerekiyor.
Böceklerin çoğalması zararlıların popülasyon oranlarına dikkat edilmelidir. Genel ilaçlama yerine lokal ilaçlamalar ile desteklemek lazım olabilir ama her zaman değil. Gerekli ve zor dönemlerde böceklerin sayıca az olduğu dönemlerde yapılabilir.
Kimyasala az maruz kalmış bitkilerin daha az strese girdiği görülmüştür. Böylelikle çiçek açmalar da polen üretmede artış olmaktadır.
Yorum yapabilmek için üye olmalısınız Üye olun zaten üye iseniz giriş yapın