
Neden Hayvancılık ?
Son yıllarda getirisi en fazla sektörlerin başında HAYVANCILIK sektörü gelmektedir. Öyle ki Tarım alanında faaliyet gösteren bütün kuruluşlar ağırlığını Hayvancılık işi ile uğraşan üreticiye yönelik yapmaktadır. 1990 yıllarda çiftçilik ile uğraşan kesim ağırlıklı olarak kendi erzakını elde etmek için tarım ile uğraşırlardı. Tarladan hasat edilen mahsul karın doyurmak için un fabrikalarına verilir buradan tüm yıl boyunca un alınır ve çiftçi bu şekilde karnını doyururdu. 2000 li yıllarda bu durum böyle devam etti ama 2010 yılına geldiğimiz de köylerden büyük şehirlere göç engellenemez durumlara geldi ve köylerimizde genç nüfusun yerine yaşlı nüfus kaldı. Bu durum arazileri boş kalmasına ve tarımın giderek azalmasına neden oldu.
2016 yıllara geldiğimizde TARIMSAL içerikli yeni bir alan doğdu. HAYVANCILIK. Desteklemeler, krediler, ekipman yatırımları hep bu alana yönelik oldu. Ünlü diye tabir ettiğimiz zengin insanlar, iş adamları çiftlikler kurup YATIRIMLARINI bu alana kaydırmaya başladılar. Köylerde boş kalan araziler HAYVANCILIK ile uğraşan kişiler tarafından kiralanarak hayvancılığa destek olan hububat, yonca, fiğ, Mısır, Yulaf gibi ürünler ekilmeye başlandı.
Bu yazım ile başlayıp yazı dizisi halinde devam edeceğim yeni konum HAYVANCILIK yönünde olacaktır sevgili okuyucularım. Hayvancılık girişimi yapacağım bu yazı dizimde ilerleyen haftalarda hayvan beslenmesi, hayvancılıkta rastlanılan sıkıntılar ve baş etmenin yolları, iyi bir rasyon nasıl hazırlanır ve hayvan beslenmesinde önemli yer tutan ürünlerin tarımı nasıl yapılmalıdır vb. şeklinde devam edecektir.
TAKİPTE KALMANIZ DİLEĞİYLE…
Yorum yapabilmek için üye olmalısınız Üye olun zaten üye iseniz giriş yapın